Bureau Mekkes

Soyez résolus à ne plus servir et vous voilà libres!

Visie 

De traditionele filosofie, de filosofie waarin wordt lesgegeven op de universiteiten, is net als het Christendom gebaseerd op de filosofie van Plato; een filosofie van de ideeën dus - die meer waar zouden zijn dan de werkelijkheid. Een filosofie van, voor en door professoren, met hun obscure ideeën en concepten. 

Maar volgens mij is filosofie iets heel anders, namelijk een praktische manier om je leven vorm te geven; door je eigen visie op de werkelijkheid te ontwikkelen, met de informatie die daarvoor nodig is. 

Een filosoof is dus iemand met een visie op de werkelijkheid en ik ben voor een filosofie van, voor en door iedereen, zodat iedereen het goede leven kan vormgeven in die werkelijkheid.


Wil tot waarheid

Tweede druk beschikbaar in de IBookstore

(En er is ook een papieren versie

Agenda

25 mei 2023: College "Duurzaamheid in de filosofie, van Epicurus tot Nietzsche"

25 juli 2022Artikel in de Gooi en Eembode over de energietransitie: 'Vrijwel al onze elektrische apparaten gebruiken gelijkstroom. Als in de 19de eeuw de ‘oorlog om de stromen’ niet in het voordeel van de wisselstroom zou zijn uitgevallen zouden we veel geld besparen voor de aanschaf en het onderhoud van omvormers. Ook zouden we energie besparen, want bij de omzetting van gelijkstroom naar wisselstroom (en weer terug) gaat energie verloren. Het is dan ook tijd voor slimme verbeteringen van ons energienetwerk, door de aanleg van autonome lokale netwerken met gelijkstroom - en slimme energie-opslag.' Lees het hele artikel hier

10 oktober 2015: Lezing over eerlijke handel op de dag van de duurzaamheid  in Hilversum.

14 maart 2014Lezing ter gelegenheid van de oplevering van energieneutraal en ecologisch verantwoord kantoorgebouw Steekterpoort en omliggend openbaar park in Alphen aan den Rijn.

6 juni 2013: Lezing voor het Platform Natuurvriendelijke Oevers in Amsterdam.

2 april 2012Start bouw Energieneutraal en ecologisch verantwoord kantoorgebouw Steekterpoort en omliggend openbaar park in Alphen aan den Rijn.