Ideeënstrijd

21 11 2023

Gister werd Baudet aangevallen, door een antifa kind. Ik dacht na over de kwestie, toen ik een wandeling maakte. Ik ben geen Baudet aanhanger, al ben ik het op sommige punten eens met FVD (geef het niet door aan de Stasi). Ik schrijf mijn overpeinzingen even uit, hier.

Waarom val je iemand aan, als hij/zij zijn mening uit? Wat is het idee hierachter? Het idee van de antifa's, is dat spreken een vorm van geweld is.

Waar 'normale' mensen een mening meer zien als iets dat relatief onschadelijk is, zien antifa's een mening als een fysieke aanval.

En aangezien de mening een fysieke aanval is, hebben de antifa's 'het recht' om met geweld te reageren op mensen die zomaar hun meningen uiten. Hun geweld, is dan 'zelfverdediging' in hun ogen. Antifa's voelen zich dus permanent bedreigd, want zo ongeveer iedereen heeft andere meningen dan zij.

Antifa's willen dus een wereld zonder meningen.

Als zij aan de macht zijn, is het namelijk niet meer nodig om een mening te hebben, omdat zij alles al weten. Zij weten al hoe de wereld werkt, wat goed en slecht is, wat vrijheid en onvrijheid is. Dus waarom zou je dan nog een debat voeren? Of een politieke partij oprichten?

Je had vroeger een communistisch blad, dat 'de waarheid' heette. De communisten hadden de waarheid in pacht, wat heb je nog aan de vrijheid van meningsuiting, als de communisten alles al weten, in hun genialiteit? Vrijheid van meningsuiting is een 'kleinburgerlijke illusie' voor 'kapitalisten' en natuurlijk 'de fascisten'.

Maar hoe kwam het dan, dat de communisten 'de waarheid' hadden ontdekt? Een waarheid die wij 'domme mensen' nog niet zagen? De communistische leiders maakte gebruik van de Hegeliaanse dialectiek en het historische materialisme en dat zijn 'wetenschappelijke methodes'. Breng iets tegen deze wetenschap in, stel hardop een vraag en de militante communist gaat met paraplu's of glazen op je in rammen

Baudet ís een fascist, volgens de antifa kinderen. En hoe weet je dat dan, dat hij fascist is? Nou, iemand binnen onze gelederen heeft gestudeerd aan de universiteit en daarom weet hij wat het fascisme is.

Baudet wil bevolkingsgroepen uitroeien en dat voorkomen wij, want wij zijn verzetshelden. En hoe weet je dat Baudet dat wilt doen? Heeft hij dat ergens gezegd? Nee, maar dat is gewoon zo? En waarom is dat zo? Omdat iemand die wij kennen, die geschiedenis studeerde en marxisme snapt dat beweert. Dus dan is dat zo. Daarnaast zijn wij 'anti autoritair' ingesteld. Ons anti autoritarisme bestaat eruit dat wij alles opvolgen wat marxistische professoren en beroepsactivisten zeggen, zonder zelf na te denken. Want nadenken is fascistisch en kleinburgerlijk. Echte arbeiders hebben geen tijd om na te denken.

In Noord Korea hebben de mensen geen last van de vrijheid van meningsuiting. Een paradijsje voor de antifa. Geen lastige debatten, geen tegenstrijdigheden, geen frictie, geen overpeinzing, geen cognitieve dissonantie, geen compromissen, geen dilemma's. Dan hoef je ook niemand op zijn hoofd te rammen, met glazen. Je kan In Noord Korea gewoon met tanks over de mensen heen rijden, als ze per ongeluk iets verkeerds zeggen, of zouden willen zeggen.

 

M. Maserati

Deel je ideeën